Galleri Øjeblikket – Carsten Dahl

Carsten Dahl (f. 1967, Charlottenlund) er først og fremmest kendt for at være en af Danmarks mest innovative improviserende pianister, men de sidste seks år har han været inderligt optaget af maleriet som formsprog og har malet intenst i sit atelier ved det smukke skov- og engområde nær Arresødal.

Som kunstner er han autodidakt og drevet af en indre nødvendighed og en åndelig bevidsthed, der inspirerer ham i musikken, maleriet og poesien. Han bevæges af det i sprækken usagte og skjulte, og alting synes at spejle sig i ham som i et vand. I kunsten som i livet blændes han af lyset, der skabes ud af mørket, for dersom man kender sit afgrundsdybe mørke, ser man meget klarere i lysets refleksioner. For ham er toner farver og farver toner. Akkorderne er landskabernes bund, der veksler mellem skygge og lys; dybde og perspektiv. Fuglene er de mange udtryk og følelser set fra barnets perspektiv. Selve dét at være kunstner handler mere om at kunne skabe en åndelig evighed og bevægelse i øjeblikket og fastfryse det foran beskuerens eget spejl. På den måde søger han at forvandle det ukendte potentiale fra dødvægt til liv.

Udover at være en legendarisk pianist og maler, er Carsten Dahl professor emeritus ved Rytmisk Musikkonservatorium i København og kendt som en levende foredragsholder, der elsker at inddrage kunsten i sine transformerende fortællinger om dét at være menneske. I efteråret 2020 debuterede han med digtsamlingen ”I mangel af alting”.

Deltager i Åbne Atelierdøre

 

Carsten Sardorf Dahl 

Carlsvej 18 

3300 Frederiksværk

 

Kontakt: 

Kunstnerisk agent 

Charlotte Bülow Dahl

+45 3082 8167

ch_bulow@yahoo.dk